‘De enige Vasterink’


Het levensverhaal van de 86-jarige mevrouw Vasterink.

Een boekje met de persoonlijke herinneringen van mevrouw Vasterink, inclusief gescande foto’s van vroeger. Over haar kindertijd en jeugd in het grote huis aan de rand van de stad, de razzia’s tijdens de oorlog en haar broer die door de Duitsers werd gedeporteerd naar kamp Amersfoort. Maar ook over het dansen op zaterdagavond (‘de leukste tijd van mijn leven’), de fietsvakanties, haar werk als coupeuse en haar man en kinderen.

 

‘Mijn schoonmoeder kan altijd zo prachtig vertellen over vroeger. Losse verhalen uit verschillende perioden van haar leven. Nu zijn al die verhalen chronologisch samengekomen in haar levensboek. De familiegeschiedenis en haar levensverhalen, inzichten en uitspraken zijn nu voor altijd bewaard.

Het is een prachtig boekje geworden met mooie foto’s, we zijn er als familie super blij mee. Zo’n  ontzettend waardevol en uniek persoonlijk document. Sabine heeft door haar oprechte interesse de ziel van mijn schoonmoeder in haar verhalen weten bloot te leggen. Als ik het lees is het of ik mijn schoonmoeder zelf hoor praten. Echt heel bijzonder.

Ook mijn schoonmoeder is blij dat haar persoonlijke herinneringen nu zijn vastgelegd. Het boekje is haar dierbaar – ‘mijn boekje’ noemt ze het – en ze blijft er maar in lezen.’

Mw. Markslag