Levensverhalen


Levensverhaal van een boom vormgegeven als kunstwerk.

Wat is uw levensverhaal?

Uw persoonlijke levensverhaal op papier zetten – tastbaar maken – is een waardevol cadeau voor uzelf, familie of geliefden. Om zo uw ervaringen en herinneringen te delen, gebeurtenissen te verwerken of herinnerd te worden. Of misschien wilt u juist anderen inspireren, informeren en bewust maken. Ieder mens op deze wereld heeft immers een eigen, uniek levensverhaal.

Als professioneel schrijver van levensverhalen leg ik uw persoonlijke verhaal graag voor u vast op papier. Of het nu uw hele leven betreft, een specifieke periode of een enkele gebeurtenis. Ik schrijf het zo op dat het authentieke en karakteristieke van u als mens behouden blijft.

Bent u zelf al bezig met het schrijven van uw autobiografie maar loopt u vast, of zoekt u een eindredacteur? Ook dan kan ik u helpen.

Werkwijze

Het begint met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek bij u thuis. Tijdens dit gesprek inventariseer ik uw wensen (een uitgebreide biografie, een kort verhaal of iets ertussen?) en leg ik uit wat de mogelijkheden zijn. Als u besluit met mij in zee te gaan maken we samen een – voor u op maat gemaakt –  plan van aanpak.

Interviews

Een interview duurt gemiddeld 2 uur en vindt plaats bij u thuis. Ik neem het gesprek op, zodat het vertelproces niet steeds onderbroken hoeft te worden en u rustig uw verhaal kunt vertellen. Het aantal interviews is afhankelijk van uw wensen. De uitgewerkte interviews stuur ik u toe zodat u ze kunt nalezen en eventueel corrigeren.

Levensboek

Aan het einde van het proces, als alle interviews erop zitten en door u gecorrigeerd zijn, verwerk ik de tekst en de foto’s – die u in de loop van de periode al heeft geselecteerd – samen tot een uniek en persoonlijk levensboek.

Wilt u liever geen boek maar uw levensverhaal enkel digitaal (in Word/pfd) hebben? Dat kan ook!

 

Portfolio:

Missiezusters OLV van Afrika

‘Bleekstraat 13, een familiegeschiedenis’

‘Het echte leven’

‘Van boer tot burger’

‘De enige Vasterink’

Pieter Ruijg 1925-2004: ‘Dit is wat ik zocht’